Organik Beyaz Kasaava Unu
Köken ve Tarih Yuca
Yuca veya maniok, Manihot esculenta'nın yenilebilir kök yumrusudur, odunsu, çok yıllık bir çalıdır. Yuca, Afrika ve Güney Amerika'da yaygın olarak tüketilmektedir. Bitkinin kökeni Brezilya'dır. Günümüzde yetiştirilen tüm bitkiler kültür çeşitleridir. Yuca, çok fakir topraklarda büyüyebilir (ancak bu durumda verimler nispeten düşük olur) ve kuru dönemlere de iyi dayanıklıdır (genç bitkilerin ekiminden hemen sonra hariç). Ayrıca, bitki çekirge istilalarına karşı da oldukça dayanıklıdır.
Arkeolojik buluntular, köklerin kazınmasında kullanılan aletlerin, yucanın Brezilya ve Venezuela'da M.Ö. 3000 yılından beri yetiştirildiğini göstermektedir.
Üretim Süreci Yuca Unu
Yuca unu, yuca köklerinin ezilmesi, preslenmesi, kurutulması ve sınıflandırılması ile elde edilen, lif ve nişasta açısından zengin, ince taneli dehidre bir tozdur.
Kullanım Yuca Unu
Yuca unu, ... için oldukça kullanışlıdır.